2019-06-11 11:23:18• hírek • Bede Emőke

Leáldozott a kézfelemeléses szavazásnak: korszerű rendszerrel voksolnak ezentúl a Helyi Tanács tagjai

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal vadonatúj, napjaink elvárásainak minden szempontból megfelelő audiovizuális- és szavazórendszerrel szerelte fel nemrégiben az üléstermét, mely többek között a Helyi Tanács üléseinek, a közvitáknak, illetve különféle konferenciáknak szokott otthont adni. A 110 ezer lej értékű rendszert kedden délben, egy rendkívüli tanácsülés során próbálták ki először a tanácstagok.

Legyen szó tanácsülésről vagy más jellegű találkozóról, a segédanyagokat eddig egy videoprojektor segítségével vetítették ki a terem falára, maga a szavazás pedig az évszázadok óta bevett szokás szerint, azaz kézfelemelés által zajlott. Ezen módszereket igyekezett korszerűbbé tenni a helyi önkormányzat azáltal, hogy egy, többek között mikrofonokkal és szavazóegységekkel is rendelkező rendszert építettek ki a tanácsteremben. Ennek köszönhetően az asztal körül helyet foglalók immár egyetlen gombnyomással adhatják le voksaikat, melyeket a rendszer szempillantás alatt összesít, és az eredményeket megjeleníti a falra felfogott LED-panelen is.



A rendkívüli tanácsülés után Kereskényi Gábor polgármester elárulta, ez a megvalósítás már régóta váratott magára, ugyanis a klasszikus kézfelemeléses módszer nem bizonyult kellőképp hatékonynak. A városvezető hozzátette, az új rendszer kiépítésének köszönhetően nem csak gyorsabbá és effektívebbé váltak a Helyi Tanács szavazásai, hanem könnyebben lehet majd őket ellenőrizni, akár nominálisan is. Ez a technológia már nem számít luxusnak, Románia megyeszékhelyeinek 90 százaléka már ezzel a módszerrel operál az ülések és egyéb események során – szögezte le Kereskényi.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: